Hoe werkt een telescopische cameramast?

Er zijn verschillende type telescopische cameramasten.

  • Pneumatische telescopische cameramasten
  • Hydraulische telescopische cameramasten
  • Telescopische cameramasten met staalkabels.

Pneumatische telescopische cameramasten

Voor relatief kleine hoogtes kan een pneumatische telescopische mast een oplossing zijn. Deze zijn met een fietspomp of handpomp op te richten. Pneumatische masten zijn relatief compact. Tegelijkertijd zal deze mast in veel gevallen na verloop van tijd altijd zakken. Ook het gewicht op de cameramast is vaak minimaal. Hoe hoger het gewicht hoe eerder de mast zal gaan zakken.

Hydraulische cameramast

Een hydraulische mast is een mooie oplossing om tot grote hoogten te gaan. Tegelijkertijd is dit een vrij dure oplossing en kan een mast van 12 meter zomaar € 5000,- kosten. Met een hydraulische mast is het risico dat het geheel zakt minimaal.

Telescopische cameramast gebaseerd op staalkabels.

Deze type cameramast is veelvuldig zichtbaar. Dit zijn vierkante kokers die in elkaar geschoven worden. Met behulp van een katrolsysteem worden de verschillende segmenten langzaam gelift tot de gewenste hoogte. Deze type mast is het meest betrouwbaar en betaalbaar. Dat is dan ook de reden dat Trime vooral met deze type masten werkt. Deze worden in eigen huis geproduceerd. Met deze constructie kan er ook een behoorlijk gewicht op de mast rusten. Hierdoor is het prima mogelijk om meerdere PTZ-camera’s aan de mast te hangen. De masten van Trime zijn gegalvaniseerd voor een optimale bescherming. Door het plaatsen van een extra katrol kan het gewicht verdeeld worden.

Bij Trime is kwaliteit heel belangrijk. Om die reden geven wij levenslange garantie op de mast.

telescopische cameramast met staalkabels stabilisatiebuffers voor telescopische mast geintegreerde spiraalkabel bij telescopische cameramast
Hier is goed te zien hoe het katrolsysteem werkt. De mastdelen gaan gelijktijdig omhoog. Standaard levert Trime telescopische cameramasten met nylon stabilisatiebuffers. Dit zorgt voor een stabiele cameramast Standaard loopt de bedrading naast de mast. Optioneel kan Trime met een ingenieus systeem de stroomkabel en upt-kabel ook in de mast integreren.

Op zoek naar een telescopische cameramast?

Trime kan zowel losse masten als complete masten op aanhanger of in box leveren. Bekijk hier onze range telescopische cameramasten.

Meer informatie of vragen? Neemt contact met ons op, mail naar info@trime-north.com of bel naar +31 (0) 85 021 82 55.